Acne lasertherapie
Diamond beautyroom

Acne laserbehandeling

Heb je ooit last gehad van acne? Het is een veelvoorkomende huidaandoening die ontstaat door een ontsteking van de talgklieren.
Dit kan leiden tot een paar puistjes of voor sommigen, een complexe huidaandoening. Acne kan door verschillende factoren worden veroorzaakt. De meest voorkomende is een hormonale verschuiving, wat vaak de oorzaak is van de eerste acne-uitbraak tijdens de tienerjaren. Maar vergeet niet, acne kan op elk moment in je leven optreden. Verstopping van de poriën, overtollig talg, dode huidcellen en make-up kunnen ook bijdragen aan de ontwikkeling van acne. Deze factoren stimuleren de groei van bacteriën, wat op zijn beurt acne veroorzaakt.

Goed nieuws is dat laserbehandelingen, zoals de MeDioStar Laser, effectief kunnen zijn bij de behandeling van acne. Deze laserbehandeling kan het verwijde vaatnetwerk rondom de ontstekingen verminderen en een talgklier deels beschadigen, wat zorgt voor een verminderde talgproductie.
\

En als je je afvraagt welke ingrediënten geschikt zijn voor een acne-gevoelige huid, denk dan aan Salicylzuur, Glycolzuur, vitamine A, B, C en E. Deze ingrediënten kunnen je talgproductie remmen, je buitenste huidlaag herstellen, dode huidcellen verwijderen, acne littekens opvullen en pigmentvlekken voorkomen na vorming van acne.

Stel je wilt een laserbehandeling ondergaan, dan vraag je je misschien af hoe deze wordt uitgevoerd, wat je tijdens de behandeling voelt, hoeveel behandelingen je nodig hebt en wat je na de behandeling niet mag doen. Geen zorgen, je behandelaar zal al deze vragen beantwoorden en een behandelplan op maat maken.

Als je geïnteresseerd bent in het ondergaan van een acnebehandeling of als je vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op.

Veelgestelde vragen over acne laserbehandeling

Er zijn een aantal vragen over acne laserbehandeling die vaak terugkeren. Om jullie te helpen, heb ik de meest gestelde vragen hieronder voor jullie op een rijtje gezet.

Hoe wordt de behandeling uitgevoerd?

De behandelgebied wordt ontsmet en er wordt gel aangebracht voordat de behandeling begint. De behandeling begint met een proefflits. Wanneer dit goed gaat zal de laserspecialist verder gaan met het behandelen. Deze procedure zorgt ervoor dat de behandeling veilig en effectief is, terwijl het ongemak tot een minimum wordt beperkt.

Wat voel je tijdens de behandeling?

Tijdens de behandeling voel je warmte. Veel klanten beschrijven het als elastiekjes tegen je huid. Dit is volkomen normaal en is een teken dat de laser zijn werk doet. Het is belangrijk om te communiceren met je specialist als je ongemak voelt, zodat ze de behandeling indien nodig kunnen aanpassen.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Er wordt geadviseerd 3 tot 5 behandelingen te ondergaan met een interval van een week. De behandelaar zal een behandelplan op maat maken. Dit plan is gebaseerd op jouw specifieke behoeften en doelen. Het aantal behandelingen dat je nodig hebt, hangt af van verschillende factoren, waaronder het gebied dat wordt behandeld en je huidtype.

Wat mag je niet doen na het laseren?

Stel het behandelde gebied niet bloot aan de zon, ga niet onder de zonnebanken en gebruik zelf geen bruinende producten gedurende 4 weken voor en na de behandeling. Dit is om ervoor te zorgen dat je huid kan genezen en om het risico op bijwerkingen te verminderen. Het is ook belangrijk om gehydrateerd te blijven en de instructies van je specialist nauwgezet te volgen voor de beste resultaten.

Onthoud dat een consultatie met een specialist de beste manier is om te bepalen of laserbehandelingen geschikt zijn voor jou. Ze kunnen je specifieke vragen beantwoorden en een behandelplan opstellen dat is afgestemd op jouw behoeften en doelen.

Scroll naar boven